در این مقاله در نظر داریم درباره منقل خانگی و ضرورت وجود این وسیله ها در منازل صحبت کنیم. منقل یک وسیله ضروری است که برای برشته کردن کباب، گوشت، مرغ و ماهی و همچنین بلال و سیب زمینی در مدت زمان کوتاه، در خانه یا فضاهای باز از آن استفاده می کنند. وسیله ای است که در دورهمی های خانوادگی و دوستانه بسیار کاربرد داشته و در مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. انواع منقل ها طرح ها و شکل های مختلفی دارند که هر کدام در بازار با قیمت های متقاوت وجود دارند.
منقل خانگی
منقل وسیله ای است برای طبخ کردن انواع غذا ها در خانه یا فضای باز، که انواع مختلفی از جمله: منقل گازی، ذغالی و برقی دارد. مدل های ذغالی دارای بوی دود هستند و طعمی لذیذی به غذا می دهند در صورتی که انواع برقی و گازی آن دود تولید نمی کند. منقل های ذغالی به دلیل ایجاد دود، برای استفاده در آپارتمان ها انتخاب مناسبی نیستند و بیشتر برای خانه های حیاط دار و یا باغ، انتخاب بهتری می باشند. از لوازم جانبی منقل می توان به سیخ گردان، توری کباب کردن ماهی، حرارت دهندههای جانبی و… اشاره کرد.
مزایای استفاده از منقل خانگی
منقل های خانگی چون انواع مختلفی دارند در جنس و سایز های متفاوتی می باشند. که هر کدام ویژگی های خاص خود از جمله: جنس، ابعاد و کاربرد های مخصوص به خود را دارد. ما در زیر ویژگی های بهترین منقل های خانگی را بیان می کنیم:
- استفاده راحت و آسان
- تهیه غذای متفاوت و لذیذ
- دارای شستشوی آسان
- وجود پایههای قابل تنظیم
- دارای تنظیم ارتفاع
- جنس فولاد ضد زنگ
- با دوام و با کیفیت
- قابلیت پخش یکنواخت حرارت
- قیمت مناسب و ارزان
چگونه منقل خانگی را تمیز کنیم؟
ابتدا تمام وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن یک منقل را آماده کنید. برای اینکار به آب داغ، مایع ظرف شویی، اسکاج سیمی، دستکش، سرکه و جوش شیرین احتیاج دارید. اولین کاری که برای تمیز کردن منقل باید انجام دهید این است که اجزای منقل از جمله توری، باکس زغال و … را جدا کنید و آنها را به مدت 20 دقیقه در مخلوط آب جوش و جوش شیرین و سرکه خیس کنید. بعد از گذشت مدتی با یک برس یا اسکاج سیمی روی تمامی نواحی آن بکشید تا چربی ها و غذاهای اضافه از روی آن پاک شوند. سپس قسمت زیرین منقل و زباله های باکس ذغال را کاملا خالی کنید. با یک جاروی بادی کف آن را کاملا پاک کرده و در صورتی که مواد غذایی به دیواره ها چسبیده بود با یک کاردک آنها را بکنید. برای تمیز کردن قسمت بیرونی منقل، از یک اسفنج و محلول آب و مایع ظرف شویی می توانید استفاده کنید. لازم به ذکر هستیم اگر لکه ها روی منقل خیلی سخت بودند می توانید از محلول سرکه و آب نیز استفاده کنید و سطح بیرونی ان را بسابید و در نهایت تمامی اجزا را آبکشی کنید.
منقل خانگی و انواع آن
منقل های خانگی شامل منقل ذغالی، برقی و گازی می باشند که هر کدام از مدل ها ویژگی های متفاوتی دارند و در مکان های مختلفی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
بهترین برندهای دستگاه منقل خانگی
تا اینجا با منقل های خانگی و انواع و کاربرد های آن آشنا شدید و دانستید که کدام منقل ها مناسب منازل یا آپارتمان ها هستند. از این رو میخواهیم بدانیم عاملی که حائز اهمیت است، انتخاب مدل و برند مناسب است. به طور کلی منقل یا کباب پزهایی که از جنس فولاد ضد زنگ ساخته شده اند، با کیفیت و با دوام هستند. اما به نسبت سایر منقل ها قیمت بالایی خواهند داشت. سایت جامع ایرانا کالا توانسته است، معروف ترین و معتبرترین برندهای سرشناسی همچون افبا، سینبو، کامتل، لوکسل و یوروسان را در اختیار مشتریان خود قرار دهد. تا از این طریق بتوانند انتخاب بهتری داشته باشند.
نکات ایمنی هنگام استفاده از منقل
هر یک از منقل ها ویژگی هایی دارند که باید هنگام استفاده از آنها رعایت کامل داشته باشیم. در برخی منقل ها از جمله منقل های ذغالی رعایت برخی نکات لازم است که در ادامه به چند نمونه از آنها می پردازیم.
- محل مناسبی را برای بساط انتخاب کنید.
- از دسترس کودکان خردسال و بازیگوش دور باشید تا بیش از حد به آتش نزدیک نشوند.
- اگر از منقل پایه دار استفاده می کنید، از محکم بودن پایه ها اطمینان داشته باشید.
- منقل را با فاصله از درختان، گیاهان و بوته ها و مخصوصا چادر و یا خانه های چوبی روشن کنید.
- وسایل مخصوص برای خاموش کردن آتش را در کنار خود داشته باشید.
- از دستکش مخصوص و مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید.
- هرگز از مایعات فندکی یا بنزین برای آتش روشن کردن استفاده نکنید.
قیمت منقل به چه عواملی بستگی دارد
-
سایز منقل
منقل ها دارای اندازه های متفاوتی هستند و هر فرد به نسبت تعداد نفرات یا تعداد سیخ هایی که روی آن جای می گیرد، انتخاب می کنند. استاندارد ترین سایز در منقل با عمق 10 تا 12 متری می باشند.
-
جزئیات منقل
از لوازم جانبی منقل می توان به سیخ گردان، توری کباب کردن ماهی، حرارت دهندههای جانبی و… اشاره کرد.
-
گازی یا ذغالی بودن آن
هم منقل گازی و هم منقل ذغالی، هر دو کاربرد های فراوانی دارند و طرفداران بسیاری دارند و بهترین انتخاب هستند. بنابراین، تنها تفاوتی که با هم دارند این است که منقل گازی به گاز شهری وصل می شود و حرارت ملایم و پیوسته ای دارد و دارای اندازه استانداردی می باشد که به راحتی قابل حمل است. این منقل از قطعات چدنی ساخته شده است که مانع از حرارت مستقیم غذا با شعله حرارت هستند. اما در منقل ذغالی، همان طور که از نامش پیداست توسط ذغال و آتش روشن می شود و دو نوع دارند پایه دار و بدون پایه. در این نوع منقل غذا مستقیم با حرارت در تماس است و طمع بهتر و طبیعی تری به غذا می دهد. اما برای خرید منقل ذغالی، حتما نیاز است که مکان مورد نیاز را داشته باشید زیرا به علت ایجاد دود زیاد، برای آپارتمان و بالکن مناسب نیستند.
-
دوکاره یا تک کاره بودن آن
چند کاره بودن منقل بر این اساس است که برخی دارای امکان استفاده از سیخ کبابی های پهنی می باشند و بخش مکانیکی آن طوری طراحی شده است که عمل چرخش کباب ها را بر عهده دارد. دارای 7 محل جهت قرارگیری سیخ های کبابی یا جوجه ها بر روی آن هستند. دارای دستگیره برای حمل و یک مخزن که تمامی لوازم در آن براحتی جمع می شوند.
-
جنس و متریال بکاررفته در آن برای مثال استفاده از چدن
منقل ها دارای جنس های مختلفی از قبیل آلومینیوم، فولاد ضد زنگ، چدن و فولاد ساده هستند. جنس آلومینیوم قیمت پایینتری دارد و احتمال دارد بعد از مدتی که از آن استفاده کردید ترک بخورد و یا بشکند. اما فولاد ضد زنگ، بادوامتر بوده و از کیفیت بیشتری برخوردار می باشند و قیمت بالاتری نیز دارند. جنس چدنی، توزیع حرارتی بسیار مناسبی داشته و طبخ مواد غذایی به راحتی انجام میگیرد. اما توجه داشته باشید که صفحات آهنی با روکش لعابی یا تفلون، گرما را به خوبی انتقال نمیدهد و باعث هدر رفت گرما و انرژی میشود. بدین ترتیب، جنس صفحات گریل منقل، از جنس چدن باشد بهتر است چراکه به راحتی گرما را به مواد غذایی منتقل کرده و پخت کاملتری را به همراه خواهد داشت.
-
وجود یا عدم باکس ذغال
وجود باکس ذغال در قسمت پایین منقل ها برای راحتی کار و هم تمیز بودن در زمان پخت بسیار موثر است و دیگر نیازی نیست بعد اتمام یکی یکی آنها را جمع کنید و محل را کثیف کنید. براحتی میتوانید در هر بار استفاده باکس ذغال را روشن کرده و استفاده کنید. باکس ذغال از جنس استیل ضخیم تشکیل شده است که رستورانی ها و جگرکی ها بیشتر از آن استفاده می کنند.
-
وجود یا عدم وجود توری استیل
وجود توری استیل در منقل، یکی دیگر از روش های پخت محسوب می شود که در جاهایی که محدودیت داریم از آن استفاده کنیم. یکی از پرطرفدارترین روش برای کباب کردن در منزل استفاده از همین توری می باشد. که با دو روش برای تهیه این کباب یکی روی گاز و دیگری روی زغال انجام می دهند. کباب تهیه شده از این توری شباهت زیادی به کباب تابه ای دارد اما طعم آن کاملا شبیه به کباب کوبیده بازاری است.
تلفن تماس: ۰۴۱۳۵۲۶۶۵۹۶ واتساپ: 09146899959